Hogyan előzzük meg az állatok elkóborlását szilveszterkor?

Míg az embereknek általában egy hatalmas ünnep, addig a kedvenceinknek sokszor egy rémálom a szilveszter és a velejáró hangzavar. A petárdák, valamint a tűzijátékok miatt a kutyusok és a cicák annyira bepánikolhatnak, hogy elszaladhatnak a háztól, elkóborolhatnak. Az alábbiakban összegyűjtöttünk olyan tanácsokat, melyekkel kiválóan alkalmazhatunk az állataink védelmében szilveszterkor.

Amennyiben a kedvencünk tavaly sem ijedt meg a hangzavartól akkor elképzelhető, hogy idén is gond nélkül veszi az ünnepet. Ám ettől függetlenül fontos felkészülni minden lehetőségre így akár arra is, hogy az állat bepánikol és megpróbál elmenekülni. Pontosan ezért érdemes ebben az időszakban felülről is zárt helyre (a lakásba vagy a garázsba) beengedni kedvencünket, ahol biztonságban érezheti magát.

Az állatokra, főleg a kutyákra nyugtató hatással van a gazdájuk közelsége, így érdemes a kedvencünkkel maradni. Amennyiben együtt töltik ezt az időszakot érdemes egyébb hanghatásokat is hangosan adni a kedvencünk környezetében, mely elnyomja a petárdákat (pl: televízió, beszélgetés, zene).

Amennyiben az állat nagyon pánikol érdemes nyugtató paszták adni neki, mellyel könnyedén átvészelheti a szilveszter legkritikusabb néhány óráját, amennyiben ilyen pasztára van szükséged keress minket bizalommal.

Poszt megosztása:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

További bejegyzések

Mit tegyünk, ha patkánymérget evett a kutya?

A patkányméreg minden állatra, így a kutyákra is nagyon veszélyes. Sajnos a csokoládé mellett talán ez az egyik leggyakoribb mérgezés, amire orvosainknak ki kell szállniuk.

4 gyakori időskori betegség kutyáknál

Mind az embereknél, mind pedig a kutyáknál (és bármely más állatnál) is igaz, hogy az évek előrehaladtával egyre jobban legyengülnek fizikailag és sajnos gyakrabban is betegszenek meg. Pontosan ezért szedtük össze a leggyakoribb problémákat, így minden gazdi időben fel tud készülni, hogy mire számíthat, ha kedvence eléri az időskort.

Call Now ButtonHívjon most!